Ta tortilla jest jedną z moich ulubionych śniadaniowych propozycji:). Można zabrać ją również do pracy/szkoły na lunch, na zimno smakuje równie dobrze.
2 jajka
1 tortilla
garść rukoli
3 plastry wędliny
2 plastry żółtego sera
posiekany szczypior
1/2 czerwonej papryki
1 łyżka majonezu
sól, pieprz, czosnek granulowany
1. Jajka roztrzepujemy za pomocą widelca, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Dodajemy posiekany szczypior, mieszamy.
2. Jajka wylewamy na patelnię i dokładnie na niej rozprowadzamy, kładziemy tortillę, dociskamy, kładziemy ser, przykrywamy przykrywką. Smażymy około 5 minut do momentu aż jajka się zetną.
3, Po tym czasie tortillę smarujemy majonezem, kładziemy rukolę, wędlinę i pokrojoną paprykę. Zwijamy w rulon, przekrawamy na pół.
jajka, jajecznica, tortilla, tortilla jajeczna, śniadanie, śniadaniowa, śniadaniowe, ser, rukola, fit, zdrowo, zdrowe śniadanie, dietetyczne, przepis dietetyczny, śniadania
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.