Kuchnia meksykańska to bardzo łatwa kuchnia. Dania są proste i szybkie w przygotowaniu. Na dzisiejszy obiad proponuję kurczaka po meksykańsku a jako dodatek obowiązkowo ryż:).
2 filety z kurczaka
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
2 czerwone papryki
1 duża cebula
1 puszka krojonych pomidorów
przyprawa meksykańska
1 łyżka oleju
1. Filety kroimy na duże kawałki. Podsmażamy na łyżce oleju do zarumienienia.
2. Paprykę kromy na duże kawałki, cebulę siekamy, dodajemy do kurczaka. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Dodajemy wraz z pomidorami do garnka. Dusimy pod przykryciem przez 30 minut. Doprawiamy do smaku przyprawą meksykańską. Podajemy z ryżem.
kuchnia meksykańska, filet, kurczak po meksykańsku, dania obiadowe, fit kuchnia, fit przepisy dietetyczne przepisy, dietetyczny obiad, zdrowo, zdrowy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.