Mini kofty to pomysł na imprezową przekąskę - taką na jeden kęs, bo to one sprawdzają się najlepiej. Nie wymagają długich przygotowań i są bardzo smaczne.
Kofty:
300g mięsa mielonego
1 mała cebula
1 małe jajko
2 łyżki bułki tartej
sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany, oregano, tymianek
Sos:
300 ml jogurtu greckiego
1 duży ogórek gruntowy
przyprawa tzatziki
1. Do mięsa mielonego dodajemy posiekaną drobno cebulę, jajko, bułkę tartą i przyprawy do smaku.
2. Z mięsa formujemy małe ruloniki, które nadziewamy na wykałaczki. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.
3. Przygotowujemy sos: ogórki ścieramy na dużych oczkach tarki, dodajemy jogurt i przyprawę do smaku.
Super pomysł na przekąskę do jutrzejszego finału Ligi Mistrzów :)
OdpowiedzUsuń