Pomysłów na przekąski z ciasta francuskiego jest całe mnóstwo. Dziś prezentuję świderki z salami i serem:)
1 opakowanie ciasta francuskiego
150g salami
100g sera w plastrach
konsentrat pomidorowy
przyprawa do pizzy
1. Ciasto francuskie przekrawamy na pół. Jeden płat smarujemy koncentratem, posypujemy przyprawą do pizzy, na całej powierzchni układamy ser i salami. Przykrywamy drugim plackiem, dociskamy. Kroimy na paski o szerokości 1,5-2cm. Każdy pasek przyciskamy i z jednej strony a z drugiej skręcamy jak spiralę.
2. Świderki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.
ciasto francuskie, przekąski, przekąski z ciasta francuskiego, imprezowe przekąski, przekąski na sylwestra
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.