Makaron, delikatny sos dyniowy i wyrazisty ser cheddar - połączenie idealne:).
400g makaronu tagliatelle
200g tartego sera cheddar
Sos dyniowy:
500g dyni (waga po oczyszczeniu z nasion i włókien i obraniu, hokkaido nie wymaga obierania)
1 duża cebula
150ml śmietanki 30%
sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
2 łyżki masła
1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2. Na rozgrzanym maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę dynię i cebulę. Wlewamy 200ml wody, dusimy do miękkości warzyw, miksujemy na gładki krem. Dodajemy śmietankę i przyprawiamy do smaku.
3. Makaron łączymy z sosem i serem cheddar (1/4 sera zostawiamy do posypania dania na talerzach). Dekorujemy ulubionymi ziołami.
sos dyniowy, dynia, makaron, tagliatelle w sosie dyniowym, makaron w sosie dyniowym, wegetariańskie, obiad wegetariański, danie obiadowe, wege, fit, zdrowe, przepis, dynia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.