Kolejny obiad z sosem dyniowym. Tym razem w połączeniu z filetem z kurczaka.
500g filetów z kurczaka
olej
Sos dyniowy:
500g dyni (waga po oczyszczeniu z nasion i włókien i obraniu, hokkaido nie wymaga obierania)
1 duża cebula
150ml śmietanki 30%
sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
2 łyżki masła
1. Filety rozbijamy, kroimy na mniejsze kotleciki. Podsmażamy na odrobinie oleju z dwóch stron do zarumienia.
2. Na rozgrzanym maśle podsmażamy pokrojoną w kostkę dynię i cebulę. Wlewamy 200ml wody, dusimy do miękkości warzyw, miksujemy na gładki krem. Dodajemy śmietankę i przyprawiamy do smaku.
3. Filet przekładamy do sosu. Dekorujemy ulubionymi ziołami.
sos dyniowy, dynia, filet z kurczaka, filet, filety, kurczak w sosie dyniowym, danie obiadowe, fit, zdrowe, przepis, dynia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.