października 26, 2021

Sałatka z kaszą jaglaną, pieczoną dynią, jajkiem i serem feta

Pieczona dynia to świetny dodatek do obiadu lub przekąska. Warto upiec jej więcej by wykorzystać później do sałatki - w takiej formie jest pyszna i sycąca, chętnie zabieramy ją do pracy. Składniki na 2 porcje.



2 duże garści roszponki
100g kaszy jaglanej
4 jajka
ok 300g dyni hokkaido (waga po usunięciu pestek i skórki, tej odmiany nie trzeba obierać)
100g sera feta
4 łyżki czosnkowej oliwy z oliwek, sól, pieprz

1. Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy w ćwiartki. Dynię kroimy w kostkę, pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut do miękkości. 
2. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy oliwę, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy lub układamy warstwami na talerzach. 



sałatki i surówki, dynia, jajko, jesienna sałatka, kasza jaglana, fit, dietetyczna, dietetyczne, zdrowa, zdrowe, przekąska, śniadanie, lunchboxy do pracy, 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP