Sezon na szparagi trwa krótko, dlatego jest u mnie tak intensywny - staram się przyrządzać je wtedy często. Poza sezonem również można spotkać je czasami w sklepach, warto i wtedy wpleść je w swoje menu:).
300g polędwiczek z kurczaka, czyli 5-6 sztuk
1 opakowanie szynki parmeńskiej
sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
1 pęczek zielonych szparagów
2 łyżki oleju
1. Polędwiczki drobiowe posypujemy solą i przyprawami, każdą z nich zawijamy w plaster szynki parmeńskiej.
2. Ze szparagów odrywamy twarde końcówki.
3. W naczyniu żaroodpornym układamy na przemian polędwiczki i po kilka szparagów. Szparagi smarujemy olejem, posypujemy solą. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
szparagi, polędwiczki drobiowe, szynka parmeńska, dania obiadowe, obiad, przepis, przepisy, fit obiad, fit danie, fit przepis, dieta, dietetyczne przepis, zdrowy obiad
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.