października 02, 2022

Polędwiczki drobiowe w szynce parmeńskiej pieczone ze szparagami

Sezon na szparagi trwa krótko, dlatego jest u mnie tak intensywny - staram się przyrządzać je wtedy często. Poza sezonem również można spotkać je czasami w sklepach, warto i wtedy wpleść je w swoje menu:).



300g polędwiczek z kurczaka, czyli 5-6 sztuk
1 opakowanie szynki parmeńskiej 
sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany 
1 pęczek zielonych szparagów 
2 łyżki oleju 

1. Polędwiczki drobiowe posypujemy solą i przyprawami, każdą z nich zawijamy w plaster szynki parmeńskiej. 
2. Ze szparagów odrywamy twarde końcówki. 
3. W naczyniu żaroodpornym układamy na przemian polędwiczki i po kilka szparagów. Szparagi smarujemy olejem, posypujemy solą. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. 

szparagi, polędwiczki drobiowe, szynka parmeńska, dania obiadowe, obiad, przepis, przepisy, fit obiad, fit danie, fit przepis, dieta, dietetyczne przepis, zdrowy obiad

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP