Pieczone frytki z warzyw podane z sosem czosnkowym mogą stanowić danie obiadowe. Mięsożercy mogą przygotować je jako dodatek do mięsnej częsci obiadu. Tak przygotowane frytki zachwycają bardziej niż te z samych ziemniaków:).
2 ziemniaki
1 batat
1 cukinia
2 marchewki
2 łyżki oleju
sól, czosnek granulowany
1. Wszystkie warzywa kroimy na kształt frytek. Umieszczamy je w misce, mieszamy z olejem, solą i czosnkiem.
2. Warzywa wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez okolo 30 minut w temperaturze 180 stopni lub dłużej - do miękkości warzyw.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.