Tofu jest miłą odmianą dla mięsa choć mięsożerców z pewnością nie zadowoli:). Według mnie najbardziej pasuje do sosów i gulaszy i w takiej formie prezentuję je dziś. Danie najlepiej smakuje mi z kaszą, jest zdrowe i dietetyczne.
1 kostka tofu
1/2 niedużej dyni
500ml passaty pomidorowej
2 papryki
sól, pieprz, papryka słodka
2 łyżki oleju
1/2 niedużej dyni
500ml passaty pomidorowej
2 papryki
sól, pieprz, papryka słodka
2 łyżki oleju
1. Tofu kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dynię i paprykę również kroimy w kostkę, dodajemy do garnka, smażymy chwilę, po czym dodajemy passatę.
2. Gulasz dusimy przez około 30 minut do miękkości warzyw. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką.
tofu, gulasz, papryka, dynia, wegetariański gulasz, dania obiadowe, przepis, przepisy, fit przepisy, dietetyczne przepisy, zdrowe przepisy, dieta
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.