października 02, 2022

Gulasz warzywny z tofu i dynią

Tofu jest miłą odmianą dla mięsa choć mięsożerców z pewnością nie zadowoli:). Według mnie najbardziej pasuje do sosów i gulaszy i w takiej formie prezentuję je dziś. Danie najlepiej smakuje mi z kaszą, jest zdrowe i dietetyczne. 



1 kostka tofu 
1/2 niedużej dyni 
500ml passaty pomidorowej 
2 papryki 
sól, pieprz, papryka słodka 
2 łyżki oleju

1. Tofu kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dynię i paprykę również kroimy w kostkę, dodajemy do garnka, smażymy chwilę, po czym dodajemy passatę. 
2. Gulasz dusimy przez około 30 minut do miękkości warzyw. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. 

tofu, gulasz, papryka, dynia, wegetariański gulasz, dania obiadowe, przepis, przepisy, fit przepisy, dietetyczne przepisy, zdrowe przepisy, dieta

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP