Gołąbki są pyszne, ale również pracochłonne. Ta wersja jest nieco inna w smaku od tradycyjnych gołąbków, dodatkowo szybsza i łatwiejsza do zrobienia. Smacznego:)
1/2 kg kapusty
1 woreczek ryżu
1 cebula
2 jajka M
sól, pieprz, papryka słodka
1. Kapustę drobno siekamy. Zalewamy wrzątkiem, moczymy przez około 20 minut, odcedzamy. Ryż gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Cebulę drobno siekamy.
2. Mięso mielone, kapustę, ryż, cebulę, jajka i przyprawy mieszamy ze sobą, zagniatamy do powstania gładkiej masy. Formujemy kotlety wielkości niedużych gołąbków.
Bardzo lubię gołąbki - myślę, że w takiej wersji też y mi smakowały! :)
OdpowiedzUsuńMam pytanie a czy gołąbki nie będą suche?
OdpowiedzUsuńKonsystencją bardziej przypominają kotlety mielone niż tradycyjne gołąbki, ale dzięki dodatkowi kapusty nie są suche.
UsuńMozna zrobić sis pomidorowy i polać sosem😉
UsuńDo ziemniaczków... omomom... :)
OdpowiedzUsuńFajowe :). Dzięki za przepis, na pewno spróbuję bo uwielbiam gołąbki ale nigdy nie chce mi się ich zawijać. No i moja córa zdejmuje kapustę, a tutaj można przemycić trochę warzywka ;).
OdpowiedzUsuńSą przepyszne ale mozna zrobic zalewe pomidorową i zalać gołąbki i zapiekać
OdpowiedzUsuńCzy mozna przepis,na,zalewę pomidorową bo w gotowaniu raczej jestem kiepska ��
UsuńCzy mozna prosić o przepis na zalewę pomidorową 😀
UsuńKapustę dodajemy białą, oczywiście? pozdrawiam serdecznie, super przepis!
OdpowiedzUsuńCzy można je usmażyć na patelni w bułkę tartej ? Pozdrawiam Kasia świetne przepisy :)
OdpowiedzUsuńNa pewno będą pyszne:) Dziękuję za miłe słowa i również serdecznie pozdrawiam:)
UsuńJutro na pewno będę robić pozdrawiam serdecznie 🙋🙋🙋🙋🙋
OdpowiedzUsuńJutro na pewno będę robić pozdrawiam serdecznie 🙋🙋🙋🙋🙋
OdpowiedzUsuńZrobiłam i są pyszne, wszystkim nam smakowały. Można jeść je same i z sosem do gołąbków. Ja zamiast kapusty białej dodałam pekińską (bo mi została od gyrosa) i polecam bo wyszły super. Przepis zostawiam i dziękuję:)
OdpowiedzUsuńMożna zrobić sos pieczarkowy i też będą pyszne.
OdpowiedzUsuń