lutego 08, 2015

Schab z warzywami

Dziś przedstawiam najlepszą wersję schabu, jaką dotąd jadłam. To bardzo proste, smaczne, tanie i rozgrzewające danie, w sam raz na zimowe dni. Jak widzicie, same zalety. ;-) Dużo warzyw, dużo mięsa. Pysznie smakuje z wszystkimi rodzajami kasz lub z frytkami z piekarnika z tego przepisu: KLIK.


400g schabu
3 cebule
2 czerwone papryki
2 duże marchewki
pietruszka
250g pieczarek
1,5 szklanki bulionu warzywnego
3 łyżki koncentratu pomidorowego
3 łyżki przyprawy do gulaszu
olej, sól, pieprz

1. Cebulę, pieczarki, paprykę i schab kroimy w kostkę.
2. Marchew i pietruszkę ścieramy na dużych oczkach tarki.
3. Na patelni podsmażamy cebulę. Kiedy się zeszkli, dodajemy obsypany przyprawą schab i smażymy 10 minut.
4. Dodajemy paprykę i pieczarki. Podsmażamy 10 minut.
5. Dodajemy marchew i pietruszkę. Zalewamy bulionem i dusimy na małym ogniu przez 30 minut. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.


8 komentarzy:

  1. Musi być pyszny, robię dziś na obiad coś podobnego - schab zapiekany pod warzywną pierzynką, zapraszam jutro po przepis bo z pewnością też Ci posmakuje. A tymczasem zapisuję Twój do wypróbowania bo też uwielbiamy takie mięsko z warzywami

    OdpowiedzUsuń
  2. chuda szynka też pewnie się by nadawała. Lubię dania jak to - warzywa i mięso:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo smakowte danie :-) takie kolorowe i pełne smaków :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Z wyglądu zachwyca,jak smakuje nie wiem,ale przepis godny wypróbowania.Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie mogło nie smakować ,wspaniałe danie!.

    OdpowiedzUsuń
  6. Danie, jakie bardzo lubimy:)dodajemy dużo warzyw do niemal każdego rodzaju mięsa.Fajnie wygląda i dobrze smakuje :)
    Pozdrawiamy:)

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP