Dziś przedstawiam najlepszą wersję schabu, jaką dotąd jadłam. To bardzo proste, smaczne, tanie i rozgrzewające danie, w sam raz na zimowe dni. Jak widzicie, same zalety. ;-) Dużo warzyw, dużo mięsa. Pysznie smakuje z wszystkimi rodzajami kasz lub z frytkami z piekarnika z tego przepisu: KLIK.
400g schabu
3 cebule
2 czerwone papryki
2 duże marchewki
pietruszka
250g pieczarek
1,5 szklanki bulionu warzywnego
3 łyżki koncentratu pomidorowego
3 łyżki przyprawy do gulaszu
olej, sól, pieprz
1. Cebulę, pieczarki, paprykę i schab kroimy w kostkę.
2. Marchew i pietruszkę ścieramy na dużych oczkach tarki.
3. Na patelni podsmażamy cebulę. Kiedy się zeszkli, dodajemy obsypany przyprawą schab i smażymy 10 minut.
4. Dodajemy paprykę i pieczarki. Podsmażamy 10 minut.
5. Dodajemy marchew i pietruszkę. Zalewamy bulionem i dusimy na małym ogniu przez 30 minut. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Musi być pyszny, robię dziś na obiad coś podobnego - schab zapiekany pod warzywną pierzynką, zapraszam jutro po przepis bo z pewnością też Ci posmakuje. A tymczasem zapisuję Twój do wypróbowania bo też uwielbiamy takie mięsko z warzywami
OdpowiedzUsuńchuda szynka też pewnie się by nadawała. Lubię dania jak to - warzywa i mięso:)
OdpowiedzUsuńjedyny sensowny komentarz!
UsuńBardzo smakowte danie :-) takie kolorowe i pełne smaków :-)
OdpowiedzUsuńZ wyglądu zachwyca,jak smakuje nie wiem,ale przepis godny wypróbowania.Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńNie mogło nie smakować ,wspaniałe danie!.
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńDanie, jakie bardzo lubimy:)dodajemy dużo warzyw do niemal każdego rodzaju mięsa.Fajnie wygląda i dobrze smakuje :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy:)