Wieprzowe mięso i grzyby, duet idealny:).
500g polędwiczki wieprzowej
500g mrożonych, krojonych podgrzybków
1 cebula
sól, pieprz
olej
1. Mięso kroimy na plastry o grubości 1,5-2cm, delikatnie rozbijamy dłonią. Posypujemy solą i pieprzem.
2. Na patelnię wylewamy 2 łyżki oleju, mocno rozgrzewamy. Układamy polędwiczki, smażymy po 3 minuty z każde strony. Przekładamy je na talerz i na tej samej patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i grzyby. Dusimy 10 minut, na patelnię dokładamy polędwiczki i dusimy jeszcze chwilę.
dania obiadowe, polędwica wieprzowa, polędwiczka wieprzowa, dietetyczny, fit, zdrowy, zdrowo, obiad, szybkie gotowanie, podgrzybki, grzyby
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.