Kolejna odsłona mojej ukochanej zupy dyniowej, tym razem w sycącej wersji z serkiem ricotta.
700g dyni, u mnie hokkaido (waga po usunięciu nasion i obraniu, hokkaido nie wymaga obierania)
2 marchewki
1 pietruszka
1 cebula
4 ząbki czosnku
sól, pieprz
serek ricotta
pestki dyni do posypania
1. Wszystkie warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka, wlewamy wodę do poziomu warzyw. Dusimy pod przykryciem przez 30 minut, do miękkości warzyw. Studzimy.
2. Miksujemy wszystko na gładki krem. Doprawiamy do smaku.
3. Przed podaniem podgrzewamy, przelewamy na talerze, dodajemy serek ricotta, dekorujemy natką pietruszki i pestami dyni.
zupa, zupa krem, zupa z dyni, zupa dyniowa, fit, dynia, jesienna, dietetyczna, zdrowa, obiad, danie obiadowe, wegetariańska
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.