Mam wrażenie, że polędwiczki wieprzowe to niedoceniane mięso. A szkoda, bo dobrze przyrządzone są kruche i smaczne. Im prostszy przepis tym lepszy efekt - wersja z pesto i serem camembert to jedna z moich ulubionych.
400g polędwiczki wieprzowej
1 opakowanie sera camembert
1/2 słoiczka czerwonego pesto
sól, pieprz
1. Polęwiczki kroimy w około 1,5cm plastry, rozbijamy dłonią. Każdy kawałek posypujemy z dwóch stron solą i pieprzem.
2. Każdy kawałek polędwiczki smarujemy obficie pesto, układamy po 1 plastrze sera camembert.
3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.
polędwiczka wieprzowa, kotlety, pesto, czerwone pesto, ser camambert, dania obiadowe, fit, dietetyczne, obiad, dietetyczny obiad, przepis, przepisy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.