Koperty z ciasta francuskiego z salami często goszczą na moim imprezowym stole:).
1 opakowanie ciasta francuskiego
150g salami
2 łyżki koncentratu pomidorowego
100g tartego, żółtego sera
przyprawa do pizzy
1 jajko
sezam do posypania
1. Ciasto francuskie kroimy na 8 kwadratów. Każdy kwadrat smarujemy koncentratem pomidorowym i posypujemy przyprawą do pizzy. Na każdym kawałku umieszczamy ser i 1-2 plastry salami.
2. Sklejamy przeciwległe rogi każdego z kwadratów, smarujemy rozbełtanym jajkiem, posypujemy sezamem.
3. Układamy na blaszce do pieczenia, pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.
ciasto francuskie, przekąski, przekąski z ciasta francuskiego, imprezowe przekąski, przekąski na sylwestra
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.