sierpnia 08, 2021

Pasztet z cukinii z kaszą jaglaną

Nie sądziłam, że to będzie takie pyszne!:) Pasztet z cukinią i kaszą jaglaną - na zimno na kanapki, jako dodatek do mięsa lub samodzielne danie obiadowe - podane z sałatką smakuje najlepiej! 


200g kaszy jaglanej 
1kg cukinii
2 marchewki
4 jajka
1 duża cebula
sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany

1. Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. Marchew ścieramy na najmniejszych oczkach tarki, cebulę kroimy w kostkę.
2. Cukinię ścieramy na wiórki, posypujemy 1/2 łyżeczki soli, mieszamy, odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie przekładamy cukinię na sitko i dokładnie odciskamy z nadmiaru wody.
3. Kaszę, cukinię, marchew, jajka i przyprawy dokładnie ze sobą mieszamy. Przekładamy do foremek (u mnie 2 foremki 23x10cm) dość mocno ugniatając by masa była zwarta. 
4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę. 


pasztet z cukinii, pasztet cukinia, dania obiadowe, przekąski, fit przekąska,fit zdrowa imprezowa przekąska, zdrowo, kasza jaglana, dietetyczna, dietetyczne, dietetyczny

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP