Omlet dla tych, którzy nie chcą przy robieniu śniadania brudzić sterty naczyń i tracić czasu na roztrzepywanie jajek. W tym omlecie jajka wbijamy bezpośrednio na podsmażone warzywa:).
1 żółta papryka
1 mała cebula
4 jajka
olej
sól, pieprz, czosnek granulowany
1. Na niedużej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Podsmażamy pokrojone w kostkę paprykę i cebulę aż zaczną się rumienić.
2. Na patelnię wbijamy jajka, widelcem przekłuwamy żółtka i "rozciągamy" je po całej patelni. Posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem.
3. Patelnię przykrywamy przykrywką, omlet smażymy na małym ogniu do momentu ścięcia się jajek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.