Gulasz w ekspresowej wersji - siekana polędwiczka nie wymaga długiego duszenia:).
500g pieczarek
1 duża cebula
2 łyżki suszonej natki pietruszki
1 łyżka granulowanego czosnku
1 łyżka słodkiej papryki
sól, pieprz
1 łyżka mąki
olej
1 duża cebula
2 łyżki suszonej natki pietruszki
1 łyżka granulowanego czosnku
1 łyżka słodkiej papryki
sól, pieprz
1 łyżka mąki
olej
1. Z polędwiczki usuwamy błonkę, siekamy ostrym nożem ścinając cienkie plastry. Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w plastry.
2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy polędwiczkę z cebulą przez około 10 minut do zarumienienia. Dodajemy pieczarki, sól, pieprz, czosnek, paprykę i natkę pietruszki. Dusimy do momentu aż pieczarki puszczą wodę.
3. W 1/2 szklanki wody rozpuszczamy mąkę, dokładnie mieszamy. Wlewamy do garnka, gotujemy do momentu aż sos zgęstnieje. W razie potrzeby doprawiamy.
2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy polędwiczkę z cebulą przez około 10 minut do zarumienienia. Dodajemy pieczarki, sól, pieprz, czosnek, paprykę i natkę pietruszki. Dusimy do momentu aż pieczarki puszczą wodę.
3. W 1/2 szklanki wody rozpuszczamy mąkę, dokładnie mieszamy. Wlewamy do garnka, gotujemy do momentu aż sos zgęstnieje. W razie potrzeby doprawiamy.
gulasz, polędwiczka, polędwiczka wieprzowa, pieczarki, szybki gulasz, obiad, szybki obiad
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.