Sos koperkowy i jajka? To zawsze dobre połączenie. Razem z warzywami i kurczakiem tworzą doskonałą, sycącą kompozycję.
2 jajka
1/2 fileta z kurczaka + 1 łyżka oleju + przyprawa do kurczaka
1/2 zielonej papryki
1 pomidor
duża garść roszponki
czerwona cebula
sos koperkowy: 4 łyżki jogurtu naturalnego, 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, 2 łyżeczki suszonego koperku, sól, pieprz
1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy w ćwiartki. Fileta kroimy w kostkę, mieszamy z olejem i przyprawą. Paprykę kroimy w słupki, pomidora w kostkę a cebulę w krążki.
2. Fileta podsmażamy na patelni do zarumienienia. Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą.
3. Na talerz wykładamy warzywa, jajka i kurczaka. Polewamy sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.