Sałatka z fasolką szparagową, jajkiem, pumperniklem i sosem koperkowym
Dodatek fasolki i jajka sprawia, że sałatka jest bardzo sycąca. Polecam zabrać ją do pracy na lunch:).
150g fasolki szparagowej
2 jajka
1/2 fileta z kurczaka + 1 łyżka oleju + przyprawa do kurczaka
2 łyżki kaparów
1 mała czerwona cebula
1 kromka pumpernikla
sos koperkowy: 4 łyżki jogurtu naturalnego, 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, 2 łyżeczki suszonego koperku, sól, pieprz
1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy w ćwiartki. Fileta kroimy w kostkę, mieszamy z olejem i przyprawą. Fasolkę gotujemy do miękkości, cebulę kroimy w krążki. Pumpernikiel rwiemy na mniejsze kawałki.
2. Wszystkie składniki układamy na talerzu, polewamy sosem.
fasolka szparagowa, jajka, sos koperkowy, koper, koperek, czosnek, sos czosnkowy, kurczak, sałatka, pumpernikiel, grzanki, obiad, kolacja
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.