lipca 25, 2021

Makaron stir-fry z warzywami i sosem sojowym

Ten błyskawiczny obiad można przygotować kiedy zupełnie nie chce nam się gotować a to dlatego, że jego przygotowanie zajmuje kilkanaście minut. Stir-fry to krótko smażone warzywa podane z makaronem. Pysznie, szybko i zdrowo.


400g makaronu
1 brokuł 
3 marchewki
2 papryki
1 por
olej
sos sojowy
sezam

1. Brokuł, marchewkę i paprykę kroimy w słupki, por kroimy w plastry. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 
2. Na patelni mocno rozgrzewamy olej, na dużym ogniu podsmażamy warzywa przez około 5-7 minut często mieszając. Po tym czasie dodajemy makaron, sos sojowy, smażymy jeszcze chwilę.
3. Przekładamy na talerz, posypujemy sezamem. 



makaron, stir-fry, stir fry, makaron smażony, makaron z warzywami, po chińsku, domowy chińczyk, chiński makaron, obiad, danie obiadowa, dania obiadowe, fit, zdrowe, dieta, dietetyczne

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP