Gulasz z szynki wieprzowej to chudsza wersja tego dania. Przygotowany z papryką i dużą ilością przypraw jest smaczny i rozgrzewający. Świetny na chłodne dni:).
800g szynki wieprzowej
8 papryk
3 cebule
2 ząbki czosnku
2 marchewki
1 puszka pomidorów
2 łyżeczki papryki ostrej
4 łyżeczka papryki słodkiej
3 liście laurowe
2 kulki ziela angielskiego
1 łyżeczka majeranku
sól, pieprz
olej
1. Szynkę kroimy w dużą kostkę. Podsmażamy w dużym garnku z grubym dnem, na dużym ogniu, na rozgrzanym oleju do mocnego zarumienienia.
2. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Marchew ścieramy na dużych oczkach tarki. Czosnek przeciskamy przez praskę.
smacznie :)
OdpowiedzUsuńsuper przepisy polecam nawet tym którzy nie potrafią gotowac
OdpowiedzUsuń