Filet z marynacie czy posypani przyprawami niekoniecznie do mnie przemawia, dlatego staram się go urozmaicać na różne sposoby:). Dzisiejsza wersja to filet pieczony z pieczarkami. Wyszedł pyszny, nie suchy, naprawdę smaczny.
500g pieczarek
1 cebula
1 łyżeczka przyprawy kebab-gyros
sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany
olej
1. Pieczarki ścieramy na dużych oczkach tarki, cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni wysmarowanej olejem, dusimy do wyparowania wody.
2. Filery posypujemy solą i przyprawami.
od jakiegoś czasu korzystam z Twoich przepisów i każdy się sprawdził;) także zaliczam Twój blog do ulubionych ;)
OdpowiedzUsuńWygląda naprawdę cudownie. :)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/