stycznia 28, 2017

Jajka z farszem szynkowym

Najlepsze przekąski to takie, które można zrobić szybko i ze składników zawsze obecnych w naszych zapasach:). Faszerowane jajka choć wydają się tematem oklepanym zawsze cieszą się popularnością na domowych imprezach.


5 jajek
200g dobrej jakości wędliny, u mnie Filet Wędzony z Indyka od Hańderek
2 płaskie łyżki majonezu
2 łyżki posiekanego szczypiorku
sól, pieprz, chilli w płatkach

1. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół, oddzielamy białka od żółtek.
2. W misce mieszamy ze sobą: posiekaną drobno wędlinę, majonez, żółtka, sól, pieprz i chilli.
3. Białka układamy na półmisku, na każde nakładamy farsz. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem. 



2 komentarze:

  1. U mnie na każdą imprezę przygotowuję jajka faszerowane - za każdym razem z innym farszem :)

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP