sierpnia 21, 2016

Filet z kurczaka po francusku

Kolejne danie z serii błyskawicznych. Mam wrażenie, że rozleniwiłam się ostatnio, bo na bloga wstawiam same takie. ;-) Tym razem przedstawiam przepis na smaczne, aromatyczne a jednocześnie dość uniwersalne w smaku (podpasuje każdemu!) danie z fileta. 


3 duże filety z kurczaka
2 duże pory
2 papryki czerwone
1,5 szklanki bulionu drobiowego
1 łyżka ostrej musztardy
50g serka topionego 
sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, majeranek, natka pietruszki
olej

1. Filety i paprykę kroimy w cienkie paski. Białą część pora kroimy w krążki.
2. Filety solimy i pieprzymy, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Kiedy się zarumienią dodajemy por i paprykę. Podsmażamy jeszcze chwilę, zalewamy bulionem, dodajemy serek. Dusimy pod przykryciem przez 20 minut. Na kolejne 10 minut duszenia zdejmujemy pokrywkę.
3. Po tym czasie dodajemy musztardę i przyprawy. 






3 komentarze:

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP