sierpnia 20, 2016

Skrzydełka w słodko-ostrej marynacie

Dziś na blogu bardzo popularna, sprawdzona i polecana marynata słodko-ostra. Zanurzone w niej skrzydełka zyskały na smaku i charakterze. Można użyć jej także do innych fragmentów kurczaka. 


1kg skrzydełek
1/2 szklanki pikantnego keczupu, u mnie od Jamar
3 łyżki miodu
1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 
3 ząbki czosnku
2 łyżeczki musztardy
1/2 łyżeczki soli

1. Mieszamy ze sobą keczup, miód, pieprz, czosnek przeciśnięty przez praskę, musztardę i sól.
2. Marynatę łączymy ze skrzydełkami, dokładnie mieszamy tak by pokryły każdy fragment mięsa. Odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 1h.
3. Skrzydełka pieczemy w rękawie przed 1h w temperaturze 180 stopni. Na 20 minut przed końcem pieczenia rozcinamy worek i włączamy termoobieg.



1 komentarz:

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP