Jedno z lepszych ciast truskawkowych, jakie udało mi się zrobić. :-) Pyszne, mocno waniliowe, wilgotne, świeże również na drug dzień. Do tego banalnie proste w wykonaniu. Nic dodać, nic ująć!
300g serka homogenizowanego waniliowego
70g cukru
3 jajka L
1/2 szklanki oleju
1 opakowanie cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 opakowania budyniu waniliowego (razem 80g)
500g truskawek
cukier puder
1. Serek, cukier, cukier waniliowy, jajka i olej miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i proszek budyniowy, ponownie miksujemy do dokładnego połączenia składników.
2. Masę wylewamy na blaszkę o wymiarach 20x30cm wyłożoną papierem do pieczenia. Z truskawek usuwamy szypułki, wykładamy je na wierzch masy (większe przekrawamy).
Ciasto pierwsza klasa :)
OdpowiedzUsuńMniam, mniam! Pyszne ciacho :)
OdpowiedzUsuń