kwietnia 14, 2016

Tortellini po włosku

Tortellini to włoskie pierożki nadziane mięsem, grzybami lub serem. Podaje się je z sosem pomidorowym - wtedy możemy rozsmakować się w prawdziwie włoskich smakach, bo w ten sposób podaje się je tradycyjnie. :-) Całość można posypać startym żółtym serem, co ja pominęłam.



250g makaronu tortellini (u mnie z serem)
500g mięsa mielonego 
2 cebule
2 puszki pomidorów krojonych
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1/2 pęczka natki pietruszki 
sól, pieprz, papryka wędzona

1. Tortellini gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 
2. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy wraz z mięsem mielonym, które doprawiamy solą, pieprzem i wędzoną papryką. Dodajemy pomidory, koncentrat, dusimy 15-20 minut, doprawiamy do smaku.
3. Tortellini przekładamy do przygotowanego sosu. Mieszamy z posiekaną natką pietruszki. 



3 komentarze:

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP