Tortellini to włoskie pierożki nadziane mięsem, grzybami lub serem. Podaje się je z sosem pomidorowym - wtedy możemy rozsmakować się w prawdziwie włoskich smakach, bo w ten sposób podaje się je tradycyjnie. :-) Całość można posypać startym żółtym serem, co ja pominęłam.
250g makaronu tortellini (u mnie z serem)
500g mięsa mielonego
2 cebule
2 puszki pomidorów krojonych
3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
1/2 pęczka natki pietruszki
sól, pieprz, papryka wędzona
1. Tortellini gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy wraz z mięsem mielonym, które doprawiamy solą, pieprzem i wędzoną papryką. Dodajemy pomidory, koncentrat, dusimy 15-20 minut, doprawiamy do smaku.
Uwielbiam takie jedzonko
OdpowiedzUsuńMniam jakie pyszności u ciebie. Pozdrawiam serdecznie :-)
OdpowiedzUsuńPyszne danie! Narobiłaś smaka :)
OdpowiedzUsuń