czerwca 22, 2015

Surówka z kalarepką

Kalarepkę mogłabym jeść kilogramami, najlepiej obraną, surową, pokrojoną na kawałki. :-) To moja ulubiona zdrowa przekąska. Póki co nie naszła mnie jeszcze ochota by sprawdzać czy lubię ją też w wersji pieczonej/gotowanej. Dzisiejsza propozycja to surówka z dodatkiem kalarepki. Charakterystyczny smak kalarepy przełamuje słodycz jabłka. Wersja najbardziej podstawowa, w planach są kolejne wariacie. :-)



1 kalarepka
2 młode marchewki
1 jabłko 
sól, pieprz

1. Kalarepkę i marchew obieramy. Jabłko również obieramy, wykrawamy gniazda nasienne.
2. Kalarepkę i jabłko ścieramy na dużych oczkach tarki. Marchewkę ścieramy na małych oczkach.
3. Warzywa mieszamy ze sobą, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 



4 komentarze:

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP