maja 28, 2015

Pieczone kotlety mielone z pieczarkami, serem i szpinakiem

Kolejna odsłona ulubionych przeze mnie pieczonych kotletów mielonych. Tym razem z domieszką bardzo pasujących do siebie smaków, czyli sera, pieczarek i świeżego szpinaku. Całość jest dobrze i wyczuwalnie doprawiona, świetnie pasuje właściwie do wszystkich dodatków. U mnie z ziemniakami i buraczkami, pychota. :-)



500g mięsa mielonego
200g pieczarek
150g żółtego sera
2 garści świeżego szpinaku
1 jajko
sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra


1. Pieczarki i ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Szpinak drobno siekamy. 

2. Mięso mielone, ser, pieczarki, szpinak, jajko i przyprawy umieszczamy w misce i zagniatamy na gładką masę.
3. Formujemy kule dowolnej wielkości, spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach, przez 25-30 minut.




5 komentarzy:

  1. Bardzo fajne te kotleciki. Pysznie wyglądają :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł na inną wersję kotletów :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo mi się podobają. Chętnie wypróbuję :) Zapraszam Cię z tym przepisem do mojej zabawy "Czas na szpinak 5", jeśli oczywiście masz ochotę dołączyć. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP