Znacie kaszę bulgur? Sporządza się ją z gotowanych a następnie wysuszonych ziaren zboża.W związku z tym nie trzeba jej gotować, wystarczy zalać ją wrzątkiem, odstawić do wchłonięcia wody i gotowe. Ja poznałam przy okazji robienia tej zdrowej sałatki. Okazała się bardzo smaczna i jak już wspominałam - niewymagająca. Na pewno częściej będzie gościć w naszej kuchni.
1 pęczek rzodkiewki
4 jajka
200g szynki w kawałku
1/2 pęczka szczypiorku
1 zielony ogórek
sól, pieprz
1. Kaszę przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy.
2. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i kroimy w kostkę.
3. Rzodkiewkę kroimy w półplastry, ogórka i szynkę w kostkę, szczypiorek siekamy.
4. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy sól i pieprz do smaku.
Uwielbiam kasze bulgur! Twoja sałatka wygląda znakomicie :)
OdpowiedzUsuńMniam same pyszności :-)
OdpowiedzUsuńFajna i pożywna ta sałatka :)
OdpowiedzUsuńPolubiłam te kasze, świetny pomysł na sałatkę :)
OdpowiedzUsuńZnam i lubię :) Sałatka wygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńSerdecznie zachęcamy do dodania przepisu do akcji "Kipi kasza" na zBLOGowanych. Najciekawsze przepisy mają szanse na nagrody :)
OdpowiedzUsuńMuszę wypróbować tą kaszę, będzie fajnym zamiennikiem dla kaszki kuskus
OdpowiedzUsuń