marca 12, 2015

Spaghetti ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Makaron sam w sobie jest bardzo sycący, nie zawsze potrzeba więc do niego mięsa. Oblepiony pysznym szpinakiem z suszonymi pomidorami gwarantuje nam smaczny, zdrowy i wartościowy posiłek. Moja ulubiona wersja szpinaku. :-)



200g  suchego makaronu spaghetti
450g mrożonego szpinaku
2 duże cebule
12 suszonych pomidorów z oliwy
150ml śmietanki 18%
3 ząbki czosnku
sól, pieprz
1. Cebulę i pomidory kroimy w kostkę. Pomidorów nie musimy ich odsączać, nie trzeba będzie dolewać już oleju na patelnię.
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy.
3. Na rozgrzaną patelnię przekładamy pomidory i cebulę. Smażymy do zarumienienia, po czym dodajemy zamrożony szpinak. Trzymamy na ogniu do momentu aż lód stopnieje, dodajemy czosnek i smażymy jeszcze 2-3 minuty.
4. Na patelnię wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy jeszcze około 5 minut, aż całość zgęstnieje. Dodajemy makaron, mieszamy i przekładamy na talerze.





Wiosenny detoks

10 komentarzy:

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP