Męskie jedzenie podano do stołu. ;-) Można jeść je jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką lub po prostu z chlebem. Bardzo rozgrzewające i sycące. Zasmakuje nawet tym, którzy nie jadają na co dzień kiełbasy i uparcie twierdzą, że jej nie lubią. :-)
100g wędzonego boczku
2 średnie cebule
1 czerwona papryka
1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
2-3 średniej wielkości korniszony
sól, pieprz do smaku
1. Na patelni podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę i pokrojoną w cienkie paski paprykę. Kiedy cebula się zeszkli dolewamy szklankę wody i dusimy około 30 minut.
2. Na drugiej patelni podsmażamy do zarumienienia pokrojony w kostkę boczek i pokrojoną w dość grube plastry kiełbasę.
3. Łączymy składniki z obydwu patelni, dodajemy paprykę w proszku, koncentrat, przyprawiamy do smaku. Na sam koniec dorzucamy pokrojone w kostkę korniszony.
4. Podajemy z ziemniakami i surówką.
robiłam kiedyś podobną, ale ta wygląda przepięknie a nie tylko smacznie :)
OdpowiedzUsuńCieplutko się zrobiło :) Kiełbaska w takim wydaniu i w takiej oprawie..mniam...
OdpowiedzUsuńPysznie to zrobiłaś. Fajne danie i z pewnością jest smaczne :-)
OdpowiedzUsuńPieknie podalas to danie. Musi smakowac ;)
OdpowiedzUsuńO, przypomniałaś mi o tym daniu. Jak dawno go nie robiłam. A w jest takie proste i smaczne :)
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam, mój tata kiedyś często przyrządzał nam to danie, muszę Mu o nim przypomnieć ;)
OdpowiedzUsuńZapisane do zrobienia :-) Szybko, łatwo i pysznie :-)
OdpowiedzUsuńJuż sobie wyobraziłam jak nieziemsko musi smakować ze świeżą chrupiącą bagietką... Mniam!
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda:)
OdpowiedzUsuńFajny obiad, bo z samych składników, które zwykle ma się pod ręką.
OdpowiedzUsuń