Oto deser, który powstał bardzo spontanicznie i pozytywnie zaskoczył nas smakiem. :-) Źle przeczytałam przepis na ciastka, zrobiłam je i okazały się być tak kruche, że nie dało się ich w całości podnieść. Miałam więc miskę pysznych okruszków. I wcale nie żałuję, że ciasteczka się nie udały, inaczej nie byłoby tego deseru. ;-)
50g ekologicznej kaszy jaglanej Symbio
1 banan
2 łyżki ekologicznego cukru trzcinowego Symbio
400ml jogurtu naturalnego
100g ekologicznej konfitury z czarnej porzeczki Symbio
10 sztuk kruchych ciastek kokosowych
1. Przygotowujemy krem jaglany: kaszę jaglaną gotujemy z cukrem według przepisu na opakowaniu. Studzimy. Blendujemy na gładki krem wraz z bananem i 100ml jogurtu naturalnego.
2. Ciastka kruszymy.
3. W szklankach układamy kolejno warstwy (powtarzamy dwukrotnie): łyżka kremu jaglanego, łyżeczka konfitury, łyżeczka jogurtu, pokruszone ciastka.
4. Chłodzimy w lodówce przez około godzinę.
moje śniadanie dziś wyglądało podobnie, ale smakowało inaczej:) Kusząca ta jaglanka z dżemem porzeczkowym i jogurtem..
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńRewelacja :) Wyszły 3 desery ? :)
OdpowiedzUsuńZ tego przepis wychodzą cztery porcje, jedna nie doczekała się zdjęć. :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńPotrzeba matką wynalazków ;) Pyszny deser!
OdpowiedzUsuńPychota|! Musze wypróbować! :)
OdpowiedzUsuńwygląda tak wspaniale i apetycznie, że aż chce się go zjeść : )
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie deserki one nie tylko wyglądają pięknie ale i są pyszne.
OdpowiedzUsuńhttp://fashion-beautynails.blogspot.com/ Zapraszamy! Może obs za obs ? Jeśli tak to zaobserwuj nas , a my się na pewno odwdzięczymy. + Napisz u nas na blogu. ;3
OdpowiedzUsuńJaki pyszny i zdrowy deser :D
OdpowiedzUsuńTeż bym się skusiła na taki deserek :)
OdpowiedzUsuńPyszności, fajnie wygląda twój deserek, lubię takie słodkości :-)
OdpowiedzUsuńMmm jakie to musi być cudownie chrupiące!
OdpowiedzUsuńSuper wyszło, wygląda trochę jak takie jaglane crumble :) Aż może się skuszę i pokruszę kolejną porcję ciastek jakie zrobię :D
OdpowiedzUsuń