listopada 28, 2014

Parówki w cieście francuskim

Czasami przychodzi taki dzień, kiedy nie mam ochoty spędzać godzin w kuchni. ;-) Wtedy zawsze służy mi pomocą ciasto francuskie, którego rolka zwykle jest w lodówce. Pomysł na ekspresową kolację. Bardzo dobrze smakują z sosem barbecue z tego przepisu.


1 płat ciasta francuskiego
opakowanie parówek lub/i cienkie kiełbaski
200g żółtego sera w plastrach

1. Na blacie rozkładamy ciasto francuskie. dzielimy na kilka części tak by móc swobodnie zawinąć w każdą część parówkę/kiełbaskę. Na każdą część kładziemy ser oraz parówkę/kiełbaskę.


2. Tak przygotowane parówki/kiełbaski zawijamy w ciasto francuskie. Przy łączeniu dociskamy palcami. 


3. Każdy z tak przygotowanych rulonów przecinamy na 3 części. Na każdej parówce w cieście robimy trzy, równoległe do siebie nacięcia.


4.  Układamy na blaszce i pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 220 stopni do momentu aż się zarumienią.


4 komentarze:

  1. Super przekąska :) Pysznie wygląda.

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł na parówkę "inaczej" :) na pewno spróbuję.
    Pozdrawiam Serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  3. Znam to! Ale grzecznie się przyznaję, że moje nigdy nie wyglądały tak ślicznie... Cudeńka wyszły! :)

    OdpowiedzUsuń

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP