Sałatki ziemniaczane zostały już nieco zapomniane a na imprezach cieszą się zwykle największym powodzeniem:). Dziś zapraszam na wersję z boczkiem i leśnymi grzybami - podgrzybkami.
4 spore ziemniaki
250g boczku wędzonego
2 duże cebule
250g mrożonych, krojonych podgrzybków
1 łyżka oleju
5 ogórków kiszonych lub korniszonów
4 jajka
2 łyżki majonezu
2 łyżeczki musztardy
sól, pieprz
1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Jajka gotujemy na twardo.
2. Boczek kroimy na małe kawałki, cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na suchej patelni do zarumienienia i miękkości cebuli.
3. Grzyby podsmażamy na łyżce oleju, podlewamy niewielką ilością wody, dusimy do miękkości przez około 10 minut.
3. Ziemniaki, ogórki i jajka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki studzimy, łączymy ze sobą i mieszamy do dokładnego połączenia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
sałatki i surówki, sałatka imprezowa, sałatka z grzybami, sałatka ziemniaczana, ziemniaki, sałatka z boczkiem, boczek, sałatka na imprezę, przekąska na imprezę, przekąski
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.