Jajka i boczek to doskonały duet:). Doskonała imprezowa przekąska.
6 jajek
150g wędzonego boczku
1 mała cebula
1 łyżka majonezu
sól, pieprz
1. Jajka gotujemy na twardo. Boczek i cebulę drobno siekamy i podsmażamy na patelni do zarumienienia.
2. Jajka obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół, wyciągamy żółtka.
3. Żółtka mieszamy z boczkiem, cebulą, majonezem, solą i pieprzem. Powstałą masą faszerujemy jajka.
150g wędzonego boczku
1 mała cebula
1 łyżka majonezu
sól, pieprz
1. Jajka gotujemy na twardo. Boczek i cebulę drobno siekamy i podsmażamy na patelni do zarumienienia.
2. Jajka obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół, wyciągamy żółtka.
3. Żółtka mieszamy z boczkiem, cebulą, majonezem, solą i pieprzem. Powstałą masą faszerujemy jajka.
przekąski, śniadania, jajka faszerowane, imprezowa przekąska, przekąska na imprezę, przystawka, jajka, jajko, boczek, bekon
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.