stycznia 06, 2022

Jajka faszerowane boczkiem

Jajka i boczek to doskonały duet:). Doskonała imprezowa przekąska. 


6 jajek
150g wędzonego boczku
1 mała cebula
1 łyżka majonezu
sól, pieprz
1. Jajka gotujemy na twardo. Boczek i cebulę drobno siekamy i podsmażamy na patelni do zarumienienia. 
2. Jajka obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół, wyciągamy żółtka.
3. Żółtka mieszamy z boczkiem, cebulą, majonezem, solą i pieprzem. Powstałą masą faszerujemy jajka.  

przekąski, śniadania, jajka faszerowane, imprezowa przekąska, przekąska na imprezę, przystawka, jajka, jajko, boczek, bekon 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP