Makaron nazywam ruskim, bo smakuje jak pierogi ruskie a jest przy nim zdecydowanie mniej pracy niż przy pierogach:).
400g makaronu
300g twarogu półtustego
300g boczku
2 duże cebule
200ml śmietany 18%
sól, pieprz, czosnek granulowany
1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekane drobno cebulę i boczek. Smażymy do zarumienienia. Dodajemy twaróg, śmietanę i przyprawy. Łączymy z makaronem, mieszamy do połączenia składników.
makaron po rusku, dania obiadowe, makaron, ruski makaron, makaron z boczkiem, boczek, cebula, szybki obiad, smaczny obiad, danie obiadowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.