listopada 28, 2021

Pasta z wędzonej makreli z jajkiem, ogórkiem kiszonym, szczypiorkiem i kukurydzą

Szybka pasta rybno-jajeczna to dobra alternatywa dla wędlin i serów, kiedy potrzebujemy kanapkowej odmiany:). Robi się ją bardzo szybko a efekt zadowala. 



200g wędzonego fileta z makreli 
5 jajek
1/2 pęczka szczypiorku 
3-4 ogórki kiszone 
1/2 puszki kukurydzy
sól, pieprz
1 łyżka musztardy
3 łyżki keczupu 

1. Filet rwiemy widelcem na mniejsze kawałki. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, ścieramy na dużych oczkach tarki. Ogórki kroimy w drobną kostkę, szczypiorek drobno siekamy.
2. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą i pieprzem. Pasta najlepiej smakuje schłodzona. 




pasta, jajko, makrela wędzona, makrela, pasta jajeczna z rybą, pasta rybna z jajkiem, pasta na kanapki, szybka pasta, fit, dietetyczna, zdrowa 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP