Obazda bawarska to tradycyjne danie kuchni bawarskiej. Serwuje się ją z preclem i warzywami. Zadowoli każdego sympatyka kremowych serów camembert:).
200g sera camembert
150g kremowego twarożku
1 cebula
2 łyżki posiekanego szczypiorku
2 łyżki masła (temperatura pokojowa)
1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
szczypta kminku
sól, pieprz
1. Camembert rozgniatamy widelcem razem z twarożkiem, masłem i przyprawami.
2. Mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy posiekaną drobno cebulę i szczypiorek, ponownie mieszamy.
obazda bawarska, kuchnia bawarska, camembert, pasta serowa, przekąski, precel, precle, przekąski, śniadanie, pasta kanapkowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.