Żeberka to danie, które zawsze się obroni - te w keczupowej marynacie robią prawdziwą furorę:).
1 kg żeberek
3-4 cebule
1/2 szklanki keczupu
2 łyżeczki musztardy
po szczypcie: soli, pieprzu, papryki słodkiej, czosnku granulowanego
1. Żeberka kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Keczup, musztardę, sos sojowy i przyprawy mieszamy ze sobą.
2. Żeberka i cebulę umieszczamy w dużej misce. Wlewamy sos i mieszamy tak by pokrył mięso i cebulę.
3. Całość przekładamy do rękawa do pieczenia, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,5 h.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.