listopada 14, 2020

Wołowe kotlety mielone zapiekane z serem i pomidorem

Kotlety robimy zazwyczaj z mięsa wieprzowego, ja zachęcam do spróbowania takich z mięsa wołowego. Kilka minut i gotowe:).


400g mięsa mielonego wołowego
100g tartego, żółtego sera
2 pomidory 
sól, pieprz

1. Mięso mielone doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wyrabiamy do momentu aż mięso będzie dobrze się kleić. Wtedy formujemy kule, spłaszczamy je. 
2. Gotowe kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch układamy plastry pomidora, posypujemy serem.
3. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Przed podaniem można udekorować kotlety posiekaną natką pietruszki i kiełkami. 



Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP