Makaron orzo (czyli makaron w kształcie ryżu) z cukinią i serem może być samodzielnym daniem, ale również dodatkiem do mięs. Śmietanowo-serowy z dodatkiem lekkiej cukinii zasmakuje każdemu.
500g makaronu orzo
2 duże cukinie
1 cebula
3 ząbki czosnku
200g śmietany 18%
150g tartego sera
sól, pieprz
olej do smażenia
1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek drobno siekamy, cukinię ścieramy na małych oczkach tarki.
2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, czosnek i cukinię. Smażymy do odparowania wody. Dodajemy śmietanę i makaron, doprawiamy do smaku, dodajemy ser. Dokładnie mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.