Gulasz wieprzowy z dodatkiem warzyw to zawsze dobry pomysł na obiad. W tym daniu skorzystałam z sezonowej fasolki szparagowej, ale równie dobrze można zastąpić ją mrożoną poza sezonem.
1 kg szynki lub łopatki wieprzowej
1/2 kg fasolki szparagowej
2 duże cebule
2 puszki pomidorów krojonych
1 duża cukinia
1 duża cukinia
sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany
olej
1. Mięso, cukinię i cebulę kroimy w kostkę.
2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso do mocnego zarumienienia. Dodajemy cebulę i cukinię, smażymy przez około 10 minut. Wlewamy pomidory i szklankę wody, dodajemy obraną i pokrojoną fasolkę. Dusimy pod przykryciem przez około 1-1,5h do miękkości mięsa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.