maja 31, 2020

Meksykański gulasz z czarną fasolą

Kuchnia meksykańska nie dość, że jest smaczna, jest też bardzo łatwa w przygotowaniu. 


1 puszka czarnej fasoli 
400g mielonej wołowiny 
2 cebule
4 ząbki czosnku
2 puszki pomidorów krojonych
2 czerwone papryki
przyprawa do kuchni meksykańskiej 
sól 
olej

1. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy mięso mielone. 
2. Dodajemy pokrojone w kostkę cebulę i paprykę. Smażymy do zeszklenia. 
3. Dodajemy posiekany drobno czosnek, smażymy jeszcze chwilę. Wlewamy pomidory, dodajemy odcedzoną z zalewy i przepłukaną na sitku fasolę. Dusimy pod przykryciem przez około 20 minut. Doprawiamy do smaku przyprawą meksykańską i solą. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.

top social

TOP