Kuchnia meksykańska nie dość, że jest smaczna, jest też bardzo łatwa w przygotowaniu.
1 puszka czarnej fasoli
400g mielonej wołowiny
2 cebule
4 ząbki czosnku
2 puszki pomidorów krojonych
2 czerwone papryki
przyprawa do kuchni meksykańskiej
sól
olej
1. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy mięso mielone.
2. Dodajemy pokrojone w kostkę cebulę i paprykę. Smażymy do zeszklenia.
3. Dodajemy posiekany drobno czosnek, smażymy jeszcze chwilę. Wlewamy pomidory, dodajemy odcedzoną z zalewy i przepłukaną na sitku fasolę. Dusimy pod przykryciem przez około 20 minut. Doprawiamy do smaku przyprawą meksykańską i solą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.