Tarta makaronowa to nic innego jak makaronowa zapiekanka upieczona w formie na tartę. Polecam na szybki obiad, który można przygotować jednego dnia a drugiego zapiec w piekarniku.
200g makaronu tagliatelle
1 duża cukinia
1 cebula
2 ząbki czosnku
150g tartej mozzarelli
2 jajka
2 łyżki śmietany 18%
sól, pieprz
1 pomidor
1. Makaron kruszymy, gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy.
2. Cukinię ścieramy na tarce, cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Studzimy.
3. Jajka mieszamy ze śmietaną, solą i pieprzem. Dodajemy 1/2 sera, mieszamy ze wszystkimi składnikami. Przekładamy do formy na tartę, dociskamy. Posypujemy pozostałym serem.
4. Zapiekamy 30 minut przez 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.