Kiedy najdzie nas ochota na kawał mięcha - upieczmy schab:). Dzisiejsza propozycja to pieczony schab w plastrach w marynacie musztardowej, z pieczarkami i cebulą.
500g schabu
300g pieczarek
2 cebule
4 łyżki musztardy
2 łyżki oleju
sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
1. Schab kroimy w plastry. Musztardę mieszamy z olejem, solą, pieprzem, papryką słodką i czosnkiem granulowanym. Marynatą nacieramy mięso. Mieszamy z pokrojonymi pieczarkami i pokrojoną cebulą.
2. Mięso i warzywa umieszczamy w rękawie do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,5h. Na 15 minut przed końcem pieczenia rozcinamy worek i włączamy termoobieg by mięso się zarumieniło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Każde odwiedziny i każda opinia bardzo mnie cieszą. :)
Zachęcam do napisania do myślisz o moim przepisie.